Karin Lauwers

Karin Lauwers is al meer dan 25 jaar dirigent van zanggroep Just Music uit Pelt. Daarnaast heeft zij 14 jaar geleden Showkoor Rise Up opgericht. Beide koren staan jaarlijks op de planken met een prachtige show en nemen regelmatig deel aan festivals in binnen- en buitenland waar ze altijd hoge prijzen halen.

Just Music werd al 5x winnaar in de categorie grote Pop-musicalkoren op het BALK topfestival in Nederland.

Rise Up nam in 2018 deel aan de World Choir Games in Zuid-Afrika en behaalde daar een gouden medaille in de categorie showkoren én dameskoren. In 2019 werden zij winnaar op de European Choir Games in Zweden.

Musiceren en dirigeren zit Karin duidelijk in het bloed. Met haar passie en inzet weet zij iedereen steeds weer te motiveren en weet zij het beste uit ieder koorlid te halen.

Al op jonge leeftijd werd Karin gebeten door de muziekmicrobe. Als kind volgde zij notenleer en pianolessen in de Noord-Limburgse Academie voor Muziek, Woord en Dans, maar de echte koor- en showkriebels kreeg ze nadat ze in 1985 een jaar met de befaamde internationale groep Up With People de wereld had rondgetrokken. Het jaar nadien startte ze in Achel het jongerenkoor De Kracht op, welk ze 10 jaar gedirigeerd heeft. In 1987 behaalde Karin haar diploma koordirectie bij de Vlaamse koorfederatie Koor en Stem. Karin hecht veel belang aan continu bijleren en bijscholen. Zo volgde ze de jaaropleiding dirigent licht vocaal bij Unisono in Nederland, de dirigentenmodule van het internationale show choir camp Europe, en diverse workshops in pop en jazz. Momenteel is ze bezig met de opleiding ‘Vocal Leadership’.


Evi Bex

Evi Bex is oprichter en dirigent van Popkoor Vocalicious uit Scherpenheuvel-Zichem. Samen geven ze een grootse tweejaarlijkse show in Den Egger, en reizen ze het hele land door voor optredens. De ene keer met heel veel ‘pluimen in het gat’, de andere keer in een intieme akoestische set, en dit altijd vergezeld door hun eigen liveband.

Van jongs af aan was ze gebeten door de muziekmicrobe. Op haar zestiende dirigeerde ze al een kinderkoor. Dat beviel zo goed, dat ze op haar achttiende een jongerenkoor oprichtte dat ze enkele jaren dirigeerde. De grote droom om een groot popkoor op te richten kwam in 2010 tot stand met de start van Popkoor Vocalicious.

Ze studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en staat als muziekleerkracht voor de klas in het secundair onderwijs. Ook daar blijft ze met zang bezig: samen met haar collega heeft ze een mooi schoolkoor, dat ook jaarlijks optredens doet en zich zelfs al eens aan een musical gewaagd heeft.

Daarnaast heeft zij al aan verschillende muzikale projecten meegewerkt (musicals, auteur van een nieuwe muziekmethode voor het secundair onderwijs, jongerenkoor, …). Verder geeft ze ook a capellaworkshops en schrijft ze zelf arrangementen.