Basiskennis notenleer

Sing connected staat voor mensen samenbrengen om te zingen en wij willen iedereen op zijn/haar eigen niveau verder helpen. We ondervinden dat veel zangliefhebbers geen kennis hebben van notenleer en dus ook moeite hebben met partituren lezen. In dit project zullen wij de basiselementen van notenleer uitleggen en een beter inzicht geven in een partituur. Aan de hand van leuke oefeningen zullen we verschillende ritmes aanleren, toonhoogtes, soorten rusten, akkoorden maken en jullie de basis van de toonladders leren zodat je beter gaat kunnen volgen op een partituur en beter noten kunt lezen. Op onze eigen enthousiaste manier zullen wij in 5 boeiende zoomsessies jullie een eerste stap in notenleer bijbrengen….. Als corona ons nog tegenhoudt om live samen te komen, kunnen wij intussen toch blijven zingen en nieuwe dingen leren! Grijp dus je kans voor deze unieke cursus!

Het was een superleuke ervaring met meer dan 30 deelnemers. Ongelooflijk hoeveel je mensen online toch kunt bijbrengen qua notenkennis, ritme en inzichten in partituren. De basis is gelegd. Er was zoveel enthousiasme dat er gevraagd werd naar een vervolgcursus. We hopen die te kunnen organiseren in het voorjaar 2023. Momenteel zijn we te druk met andere projecten, maar het staat zeker nog op onze to do lijst!

Enkele quotes van onze deelnemers:

  • Ik ga voortaan eerst naar de noten kijken, dan naar de tekst.
  • Super leuk, zat heel goed in elkaar, goed uitgelegd, heel wat bijgeleerd. Heb het al kunnen troepassen in mijn repetitie koor.
  • Leuk! Eindelijk eens de basis geleerd, en ook nog op een leuke en gezellige manier.
  • Niet te veel, tof ook toegepast op het zingen.
  • Verhelderende uitleg bij ‘chinese’ tekens uit de wondere partiturenwereld.